Conductàlia Berga 2023

Des de la seva fundació el montepio s’ha caracteritzat per la seva vocació per treballar en favor de la seguretat i l’educació viària, especialment adreçada als joves. Els parcs infantils de trànsit, les classes teòriques de circulació o els simulacres d’accidents han estat les eines d’educació viària al llarg dels anys, on diverses generacions han tingut el primer contacte amb les normes de circulació i prevenció.

El dia 17 d’octubre es va celebrar al Teatre Municipal de Berga una nova edició de les jornades Conductàlia, després de l’aturada provocada per la pandèmia. Conductàlia és un curs d’educació viària, organitzat per la Fundació montepio amb la col·laboració de molts altres agents vinculats a la seguretat viària. Aquesta iniciativa educativa adreçada als joves de 4art d’ESO, té com a objectiu promoure una conducta responsable i segura en el trànsit així com conscienciar sobre els diversos factors que poden incidir en la sinistralitat.

En aquesta edició van assistir-hi prop de quatre-cents alumnes de tots els instituts del Berguedà. La jornada va començar amb la simulació d’un accident, on van intervenir el SEM, Mossos, Bombers i Policia local. Aquest simulacre va donar pas la representació teatral a càrrec de la Companyia Nocturna, que recollia el fil argumental de l’accident. La segona part ha consistit en l’aportació de les experiències personals a càrrec de l’Institut Guttmann, Núria Roca i l’entitat Stop Accidentes Catalunya.

El curs Conductàlia busca que els futurs conductors siguin més conscients, respectuosos i segurs, contribuint a la reducció del nombre d’accidents i a la millora de la seguretat viària en general. Aquesta iniciativa és una mostra del compromís de la Fundació Montepio per promoure una cultura de conducció responsable i conscient envers la seguretat de tots els ciutadans.