Premi montepio albúm Il·lustrat Infantil

Amb la finalitat de potenciar la creació literària per a nens i nenes, el montepio convoca, amb la col•laboració de Pagès editors, el Premi Montepio d’Àlbum Infantil Il·lustrat, que vol fomentar la una literatura infantil de qualitat en llengua catalana.
El premi té una dotació econòmica de 1.500 euros, com a avançament per la cessió dels drets d’edició en exclusivitat a Pagès editors, per a la seva publicació, amb el corresponent contracte d’edició.
Poden optar al premi totes les obres il·lustrades de qualsevol temàtica relacionada amb la mobilitat, el transport o la conducció cívica de vehicles.

I PREMI MONTEPIO D’ÀLBUM INFANTIL 2020

El Col·lectiu Peste Alta, guanya el primer Premi montepio d’àlbum infantil il·lustrat amb l’obra “A pas de zebra”.

“A pas de Zebra” és un treball que destaca per la qualitat de les seves il·lustracions i la coherència del guió, així com pels valors que transmet.

“El col·lectiu Peste Alta és un grup d’il·lustradores sorgit durant el primer confinament per la pandèmia de Covid 19 davant la impossibilitat d’assistir a la fira anual d’il·lustració de Bolònia. Van decidir trobar-se per videoconferència per compartir el que estaven fent en aquells moments i allò va despertar en totes el desig de compartir projectes i dibuixar conjuntament. Aquest fou l’inici d’una extensa producció de creacions amb uns trets molt clars que caracteritzen l’esperit del col·lectiu i totes les seves propostes: el seu caràcter lúdic i col·laboratiu.

D’aquí també el nom del col·lectiu, Peste Alta, en referència al joc infantil, i que representa el crit per a quedar salvada quan algú et perseguia. L’experiència compartida va “salvar” a totes del tedi del confinament, retornant la il·lusió per dibuixar i fer-ho com més els hi agrada: “jugant, despreocupant-nos de l’excel·lència dels resultats i gaudint del procés. Desdibuixant els conceptes d’autoria i obra final. Deixant-nos sorprendre per les aportacions de totes, i per la llibertat i l’atzar en els resultats”.

Les components del col·lectiu Peste Alta, en el moment de recollir el premi per l’obra “A pas de zebra» (2021)

II PREMI MONTEPIO D’ÀLBUM INFANTIL 2022

En aquesta edició el jurat va declarar desert el premi

III PREMI MONTEPIO D’ÀLBUM INFANTIL 2023

El Jurat Qualificador ha decidit declarar desert el III Premi Montepio d’Àlbum Infantil Il·lustrat i agraeix la participació dels artistes que han presentat les seves propostes

Contacta amb nosaltres

Ens posarem en contacte amb tu tan aviat com ens sigui possible!